Bezoek onze Lacet Blog

Nieuw onderkomen voor Duitslands grootste chaletbouwer

Nieuw onderkomen voor Duitslands grootste chaletbouwer

Op campings en vakantieparken door heel Europa zijn ze te vinden: de chalets van Lacet Niederrhein. Cornelis Lacet, die aan het roer staat van het familiebedrijf, geeft ons een korte rondleiding door de nieuwe fabriek in Straelen-Herongen (Bundesland Nordrhein-Westfalen). Hier worden chalets volledig naar klantwens geproduceerd, met veel aandacht voor duurzaamheid.

“We zitten hier nu ruim een jaar”, vertelt Cornelis over het nieuwe onderkomen, waar hij met een oppervlakte van ongeveer 15.000 vierkante meter veel meer productiecapaciteit heeft dan op de oude locatie. Het nieuwe pand herbergt bovendien een showroom, een lang gekoesterde wens. “Zo kunnen we mensen meteen een idee geven van alle mogelijkheden.”

Grootste chaletbouwer van Duitsland
In de ruim opgezette productiehal staan zo’n tien chalets naast elkaar, in verschillende stadia van afwerking. Bij elk chalet zijn vaklieden geconcentreerd aan het werk. “Elektriciens, timmerlieden, installateurs, dakdekkers…”, somt Cornelis op. “We hebben overal specialisten voor.”
Lacet Niederrhein, dat nu 45 mensen in dienst heeft, geldt als de grootste chaletbouwer van Duitsland. Vanuit het hele land, maar ook van over de grens, komen klanten naar Straelen-Herongen om een chalet te laten maken.

Naar klantwens geproduceerd
Wat opvalt, is dat er op de bouwtekeningen geen nummers of type-aanduidingen staan, maar de naam van de klant. “Een Lacet chalet is altijd volledig naar eigen wens aan te passen”, legt Cornelis uit: “Of het nu gaat om de afwerking aan de buitenkant, de kleurstelling, de mate van isolatie, de indeling of de inrichting.”

Duurzame keuzes
Lacet Niederrhein heeft er veel aan gedaan om haar productieproces duurzaam in te richten. Zo wordt er warmte opgewekt met behulp van restafval, draaien de machines op stroom van zonnepanelen en wordt de fabriekshal verlicht met energiezuinige LED-lampen. Klanten kunnen zelf ook duurzame keuzes maken voor hun eigen chalet, bijvoorbeeld door te kiezen voor zonnepanelen op het dak. Ook zijn de meeste chalets die Lacet oplevert wintervast geïsoleerd en voorzien van isolerende beglazing.
Lacet bouwt chalets in opdracht van vakantieparken en campings, maar levert ook rechtstreeks aan particulieren.