Bezoek onze Lacet Blog

Een dubbel chalet nieuw laten bouwen? Dan is ons basismodel Lacet Enzian een uitstekend beginpunt!

Een dubbel chalet nieuw laten bouwen? Dan is ons basismodel Lacet Enzian een uitstekend beginpunt!

Hebt u een groot gezin? Wilt u een chalet dat qua ruimte en indeling aanvoelt als een volwaardige bungalow? Of bent u bijvoorbeeld op zoek naar een ruime mantelzorgwoning op eigen terrein? Dan kan een dubbel chalet uitkomst bieden.

Dubbel chalet: occasion, nieuw of zelf laten bouwen?

Zoekt u een bestaand dubbel chalet te koop, nieuw of tweedehands? Aangezien dubbele chalets hogere productiekosten hebben dan enkele chalets, zijn deze niet altijd uit voorraad leverbaar (maar meestal wel op bestelling). En een dubbel chalet occasion is al helemaal zeldzaam; het gebeurt niet elke dag dat je een tweedehands dubbel chalet te koop ziet staan.

Mede daarom kiezen veel mensen ervoor om een dubbel chalet nieuw te laten bouwen. Dan is er bovendien veel meer mogelijk qua eigen inbreng!

Dubbel chalet kopen: waarop letten?

Bij een dubbel chalet kopen gelden eigenlijk precies dezelfde aandachtspunten als voor de aanschaf van een enkel chalet. Maar omdat het bij een dubbel chalet natuurlijk zeker een grote investering betreft, benadrukken we het nog maar eens extra.

Enkele technische zaken om op te letten:

  • De constructie van het chassis
  • De gebruikte materialen
  • Het isolatieniveau
  • De kwaliteit van kozijnen, deuren en glas

Als u besluit uw dubbel chalet nieuw te laten bouwen zijn er nog een aantal aanvullende dingen waarop u kunt letten bij de keuze voor een chaletbouwer:

  • Wordt er gewerkt met een bouwtekening?
  • Krijgt u even de tijd om rustig over alle mogelijkheden na te denken?
  • Bouwt de producent uw chalet ook echt in eigen beheer?
  • Is er sprake van garantie?
  • Wordt uw eigen inbreng meegenomen bij het chalet-ontwerp?

Dubbel chalet nieuw laten bouwen bij Lacet: maak kennis met de Lacet Enzian

De eerste logische stap naar uw eigen chalet is de keuze voor een basismodel. En als u een dubbel chalet zoekt, dan moet u echt eens kijken naar ons model Enzian. Dit model heeft een grote gezellige woonkamer en een riante keuken. En door de grote erker en het verhoogde plafond wordt de ruimtelijke beleving van dit chalet nog eens extra versterkt.

En kijk ook eens naar de Lacet Madita, een geschakeld chalet!

Technisch gesproken geen dubbel chalet, maar zeker de moeite waard om ook eens te bekijken: ons model Madita. Dit is een geschakeld L-chalet, dat door de contrasten tussen het hoofdgedeelte en de aanbouw een eigenzinnige, speelse uitstraling heeft. En net als voor al onze andere chalets geldt: u kunt rekenen op hoogwaardig Duits kwaliteitsfabricaat en u hebt volop ruimte voor uw eigen inbreng.

Dubbel chalet zonder staanplaats

Het lastige van een chalet mét staanplaats is dat u het maar moet zien te treffen: het perfecte chalet én dat perfecte plekje. Door uw chalet zelf te laten bouwen, maakt u het zichzelf al meteen een stuk makkelijker. De staanplaats zoekt u rustig zelf uit. En vervolgens kunt u met al uw wensen bij ons terecht als het gaat om de bouw van uw ideale chalet.

Wij adviseren u om wel rekening te houden met het feit dat vakantieparken bepaalde regels kunnen hanteren, bijvoorbeeld als het gaat om de omvang of uitstraling van het chalet. Voordat u een dubbel chalet zonder staanplaats koopt of laat bouwen, is het verstandig om u hierover goed te laten informeren.

Lees ook het artikel: Chalet zonder staanplaats.

Dubbel chalet als mantelzorgwoning

We haalden het hierboven al even kort aan. De mogelijkheid van een dubbel chalet als mantelzorgwoning op eigen terrein. Bent u zelf op zoek naar een mantelzorgwoning? Dan zijn er wel enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Die hebben we voor u op een rijtje gezet in dit artikel: Een chalet laten bouwen als mantelzorgwoning.