Go tiny: klein wonen, een groots avontuur

TINY HOUSE KOPEN

Een tiny house ofwel klein huis, steeds meer mensen dromen ervan. Klein wonen met minder spullen, het liefst op een mooie plek in de natuur. Maar wat is een tiny house eigenlijk? Waar kun je een tiny house kopen? En waar kun je in zo’n mini huis wonen? We nemen je graag mee in de wereld van Tiny Living. Jouw tiny house avontuur begint hier! Alvast even binnenkijken in een superleuk tiny house?

Wat is een tiny house?

Een tiny house, de naam zegt het eigenlijk al, is een klein huis. Maar wat is klein? Een officiële definitie is er niet, maar vaak wordt met een tiny house een huisje bedoeld met een vloeroppervlak van max. 50 m2. En ook belangrijk: een kleine ecologische voetafdruk. Soms wordt nog een onderscheid gemaakt tussen een tiny house (max. 25 m2) en small house (max. 50 m2). Maar laten we het vooral simpel houden, want dat is helemaal tiny!

Nog wel goed om te weten: een ‘echt’ tiny house is een kleine, volwaardige vrijstaande woning bedoeld voor permanente bewoning. Geen recreatiewoning dus, al zie je tiny houses ook steeds vaker op vakantieparken en campings. Voor wie af en toe tiny wil gaan.

Tiny house on wheels: een mobiele woning voor moderne nomaden

De eerste tiny houses werden gebouwd op wielen. Vandaar de naam: tiny house on wheels (THOW). Tegenwoordig kun je ook tiny houses kopen zonder wielen. Die worden – bij permanente bewoning – vaak geplaatst op een vast fundering. Wil je mobiel zijn en niet vastzitten aan één plek? Dan is een tiny house on wheels voor jou the way to go. Een mooi voorbeeld van een THOW is Tiny House Lacet.

Maximale vrijheid? Tiny House Lacet!

Wil jij duurzaam leven en de wereld ontdekken? Met Tiny House Lacet heb je alles wat je nodig hebt bij de hand en kun je overal heen. Dit duurzaam gebouwde tiny house is volledig van hout en biedt maximale kwaliteit en comfort in een minimalistisch design. Over elk detail is nagedacht, elk ruimte wordt optimaal benut. En natuurlijk kun je dit lichte en stijlvolle huisje op wielen volledig aanpassen aan jouw persoonlijke smaak. Go tiny!

Wonen in een tiny house: a way of life

Klein wonen of Tiny Living is een trend die is overgewaaid uit Amerika. Het is een way of life die wordt gekenmerkt door minimalisme. Mensen die een tiny house kopen – of ook vaak: zelf bouwen –  willen graag duurzamer leven. Met een minimale ecologische voetafdruk en lagere maandlasten. Vaak zoeken ze ook een kleine – zoveel mogelijk zelfvoorzienende – sociale community. Maar je kunt natuurlijk ook af en toe tiny gaan, op een mooi vakantiepark in de natuur.

Tiny house prijs: wat kost een tiny house?

Wie tiny gaat wonen, wil vaak ook goedkoper wonen. En kiest bewust niet voor kwantiteit, maar kwaliteit. Hoeveel een tiny house uiteindelijk kost, hangt van veel keuzes af. Ga je je tiny house zelf bouwen of koop je jouw huisje bij een tiny house fabrikant? Kies je een basismodel of ga je voor vakkundig maatwerk. Een tiny house dat perfect bij jou en jouw levensstijl past? Dit heeft allemaal invloed op de tiny house prijs. Wij adviseren je natuurlijk graag over de mogelijkheden.

Tiny house fabrikant gezocht: waar kan ik een tiny house kopen?

Wil je je eigen tiny house laten bouwen, volledig afgestemd op jouw wensen? Kijk dan verder dan de eerste de beste advertentie ‘tiny huis te koop’. Laat jouw tiny house bouwen door een betrouwbare tiny house fabrikant. Met chaletbouwer Lacet kies je voor duurzame Duitse kwaliteit en vakkundig maatwerk, en profiteer je van ruim 30 jaar ervaring. Samen creëren we jouw ideale tiny house.

Tiny house te koop in Nederland, maar waar mag je wonen?

Tiny house (bijna) klaar? Top. Maar helaas ben je er daarmee nog niet. De grootste uitdaging voor veel tiny house-kopers is de locatie. Hoe vind je een leuke plek waar je in jouw tiny house mag wonen?

In veel gemeenten mag je (nog) niet permanent wonen in een tiny house. Gelukkig staan ze wel steeds meer open voor nieuwe woonvormen en zijn er veel nieuwe tiny house-initiatieven. Ons advies: sluit je aan bij andere pioniers en informeer bij jouw gemeente welke mogelijkheden ze daar bieden. Een andere optie: ga in het weekend of de vakantie back to basics.

Tiny house op een camping of vakantiepark

Op veel parken en campings kun je een tiny house kopen, laten bouwen of huren. Ideaal als je na een drukke werkweek de rust en ruimte wilt opzoeken. En wilt genieten van wat echt belangrijk is – qualitytime samen.

Tip: overweeg je om permanent tiny te gaan wonen? Ga dan eens een weekje proefwonen in een tiny house.

Tiny house kopen? Laat je inspireren!

Bekijk Tiny House Lacet en ontdek onze andere chalets. Je bent van harte welkom in onze showroom, net over de grens bij Venlo. Check wel even vooraf of ons tiny house on wheels ‘thuis’ is!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.