Hoeveel kost een stacaravan? En met welke andere kosten moet je rekening houden?

KOSTEN STACARAVAN

Het is een vraag die we vaak krijgen: wat kost een stacaravan eigenlijk? Begrijpelijk, want een nieuwe stacaravan koop je niet elke dag. Naast de kosten van een stacaravan bouwen (prijs stacaravan), heb je ook te maken met bijkomende kosten bij een stacaravan kopen. Maar veel belangrijker: draai het ook eens om. Kijk wat zo’n investering je oplevert, want daar draait het tenslotte om!

Ontdek onze modellen

Wat kost een stacaravan laten bouwen (stacaravan prijs)?

Eerst terug naar de eerste vraag: de kosten van een stacaravan. Overweeg je om te investeren in een stacaravan, dan is het belangrijk om naar het totale plaatje te kijken: de prijs van een stacaravan bouwen en de bijkomende kosten. Daarover zo meer. Eerst de kosten van een stacaravan bouwen, want daar begint het mee.

Laat je jouw stacaravan bouwen door Lacet, dan ben je verzekerd van hoogwaardig maatwerk en een optimale prijs-kwaliteitverhouding. De uiteindelijke kosten van jouw stacaravan zijn natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke wensen. Wil je alvast een indruk krijgen van de stacaravan prijs, bekijk dan onze basismodellen. Daarbij staat de vanafprijs gewoon vermeld.

Kosten kunststof stacaravan vs. kosten stacaravan van hout

Belangrijk voor de kosten van een stacaravan bouwen, is de keuze van het materiaal. Ga je voor kunststof of voor hout. De prijzen voor een stacaravan die volledig van hout is, liggen over het algemeen wat hoger dan wanneer je kunststof neemt. Vaak kiezen mensen ook omwille van het onderhoud voor kuststof. Blijft de vraag: wegen lagere kosten voor jouw stacaravan op tegen de warmte en sfeer van duurzaam hout?

Goed om te weten: in onze collectie hebben me op dit moment twee basismodellen die volledig in hout worden uitgevoerd. Bij de andere modellen werken we standaard met een (herbruikbare) kunststof gevelbekleding. Heb je toch liever 100% hout? Geen probleem, we passen de materiaalkeuze graag aan jouw wensen aan.

Totale kosten stacaravan kopen: welke kosten komen er nog bij?

Maar met de kosten voor een stacaravan bouwen ben je er nog niet. Meestal staat een stacaravan op een recreatiepark of camping. Dan moet je dus rekening houden met de kosten voor een staanplaats of jaarplaats. Vaak valt de prijs voor zo’n seizoensplaats of jaarplaats wel mee, zeker als je het vergelijkt met de tarieven voor een kort verblijf op een camping. En soms biedt een park ook een andere optie: de grond voor jouw stacaravan kopen. Dan heb je eenmalig extra kosten voor je stacaravan.

Maak je voor de aanschaf van je stacaravan gebruik van financiering? Dan heb je ook te maken met financieringskosten (aflossing, rente en afsluitingskosten). Houd ook rekening met transport. Zodra jouw stacaravan is gebouwd, moet die naar jouw favoriete plek worden verplaatst. Ook dat zijn bijkomende kosten bij een stacaravan kopen.

En dan heb je natuurlijk nog de kosten die je ook bij een ‘gewone’ woning hebt. Denk bijvoorbeeld aan energiekosten en de kosten voor onderhoud. Kortom, je hebt diverse extra kosten als je een stacaravan laat bouwen. Maar gelukkig krijg je daar ook heel veel voor terug!

Draai de vraag ook eens om: wat levert een stacaravan je op?

Dat brengt ons bij de vraag waar het uiteindelijk om draait: wat levert een stacaravan kopen je op? Want bij een investering kijk je natuurlijk ook verder.

Kosten stacaravan vs. langdurig vakantieplezier

Een stacaravan kopen is in de eerste plaats een investering in langdurig vakantieplezier. Samen zorgeloos genieten in je eigen stacaravan, op een mooie plek in Nederland of het buitenland.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om jouw luxe stacaravan (tijdelijk) te verhuren. Vaak kan dit via de camping of het vakantiepark waar je stacaravan staat. Zo heb je niet alleen kosten, maar levert je recreatiewoning al tijdens de gebruiksduur extra inkomsten op. Hoe fijn is dat.

En besluit je uiteindelijk om je stacaravan te verkopen, dan heeft die uiteraard ook nog een interessante restwaarde. Zeker als je kiest voor vakkundig maatwerk en duurzame Duitse kwaliteit. Reden genoeg dus om verder te kijken dan de kosten van een stacaravan kopen. Investeer in langdurig vakantieplezier met een premium stacaravan van Lacet.

Benieuwd naar de mogelijkheden – en kosten – van een stacaravan van Lacet?

Bezoek onze showroom! Je vindt ons in Straelen, vlak over de Duitse grens bij Venlo. Hier kun je onze favoriete stacaravans met eigen ogen zien. En geven we je graag persoonlijk advies over alle mogelijkheden, plus een indicatie van de kosten, om jouw ideale stacaravan te bouwen.