Houten chalet kopen: bekijk onze basismodellen en maak kennis met onze mogelijkheden

Voor veel natuurliefhebbers is het de ultieme wens: Een houten chalet. Zoekt u een houten chalet te koop? Of beter nog: wilt u een houten chalet kopen dat u naar wens kunt laten indelen en inrichten? Wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Hout als uitgangspunt: Lacet Falun en Lacet Alpine

De eerste stap naar uw eigen chalet is bij ons altijd de keuze van een basismodel. Op dit moment hebben we in ons aanbod aan modellen twee chalets die al in de basisvariant volledig in hout zijn uitgevoerd. Het model Lacet Falun is een gezellig houten huisje in Scandinavische stijl, met een tweede verdieping onder het schuine dak. Het model Lacet Alpine is een modern, minimalistisch vormgegeven chalet, dat volledig uit glas en hout bestaat.

  • Bekijk de Lacet Falun
  • Bekijk de Lacet Alpine

Houten elementen, naar eigen wens en smaak

Voor de inrichting van uw chalet bieden wij volop keuzemogelijkheden. Zo kunt u ook binnen voor houten elementen kiezen, zoals houten wanden of een houten plafond. En wat dacht u bijvoorbeeld van een terras op houten palen?

Nieuw, tweedehands of zelf laten bouwen?

De keuze tussen een nieuw of tweedehands houten chalet is uiteraard vooral afhankelijk van het beschikbare budget. Gaat u voor nieuw? Dan zeggen wij: overweeg dan ook zéker om uw chalet zelf te laten bouwen. Want door uw eigen ideeën in te brengen kunt u van uw chalet echt uw eigen unieke vakantiewoning maken. Ziet u een bestaand houten chalet te koop staan, dan is de kans groter dat u linksom of rechtsom toch ergens concessies zult moeten doen.

Houten chalet zonder staanplaats

Hebt u uw ideale vakantieplek al op het oog? En ontbreekt het u alleen nog aan dat eigen stulpje op die eigen plek? Dat is nog een tweede voordeel van chaletbouw op maat: bij ons kunt u terecht voor een houten chalet zonder staanplaats.

Houten chalet prijzen

Zoals we hierboven al aangaven, zijn enkele van onze basismodellen standaard uitgevoerd in hout. De genoemde vanafprijzen van deze modellen geven u een goede indruk van de kosten van een houten chalet. Ook andere van onze basismodellen zijn overigens met houten buitenbekleding uit te voeren. Houd er in dat geval wel rekening mee dat de keuze voor hout kostenverhogend werkt.

Houten chalets om in te wonen

In principe zijn de chalets die wij bouwen bedoeld voor recreatief gebruik. Het lijkt er echter op dat in Nederland de regels rondom permanente bewoning in chalets op vakantieparken gaan veranderen. (Lees ook ons artikel ‘Koop-chalet met permanente bewoning: wat zijn de regels op dit moment?’). Het zou ons daarom niet verbazen als de vraag naar houten chalets om in te wonen hierdoor de komende jaren toeneemt.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.