Lacet Projekt Wisseler See Mobilheime

Chalet bouwen: prijs recreatiewoning en bijkomende kosten

Het is een vraag die we vaak krijgen: wat kost een chalet eigenlijk? Begrijpelijk, want een nieuw chalet kopen doe je niet elke dag. Naast de kosten van een chalet bouwen (prijs chalet), heb je ook te maken met bijkomende kosten bij een chalet kopen. Maar draai het ook eens om: kijk wat zo’n investering je oplevert. Want daar draait het tenslotte om!

Ontdek onze modellen

Wat kost een chalet bouwen (prijs chalet)?

Eerst even terug naar de eerste vraag: hoeveel kost een chalet? Overweeg je om te investeren in een eigen chalet, dan is het belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken: de prijs van een chalet bouwen en de bijkomende kosten. Daarover zo meer. Eerst de kosten van een chalet bouwen, want dat is stap één.

gevelbekleding of ga je voor hout. De chalet prijzen voor een volledig houten chalet, liggen over het algemeen wat hoger dan wanneer je kunststof neemt. Vaak kiezen mensen ook omwille van het onderhoud voor kuststof. Blijft de vraag: wegen lagere kosten voor jouw chalet op tegen de sfeer en warmte van duurzaam hout?

Goed om te weten: we bieden op dit moment een aantal basismodellen die volledig in hout worden uitgevoerd. Bij de andere chalets werken we standaard met een gevelbekleding van (herbruikbare) kunststof. Wil je toch liever 100% natuurlijk hout? Geen probleem, we passen de materiaalkeuze graag aan jouw individuele wensen aan.

Totale kosten chalet kopen: welke extra kosten komen nog bij de prijs van een chalet?

Maar met de kosten voor een chalet bouwen ben je nog niet klaar. Meestal staat een chalet op een vakantiepark of camping. Dan moet je dus rekening houden met de kosten voor een staanplaats. Vaak valt de prijs voor zo’n jaarplaats of seizoensplaats wel mee, zeker als je het vergelijkt met de campingtarieven voor een kort verblijf. En soms biedt een park ook nog een andere mogelijkheid: de grond voor jouw chalet kopen. In dat geval heb je eenmalig extra kosten voor je chalet.

Maak je voor de aankoop van je chalet gebruik van financiering? Dan heb je ook te maken met financieringskosten (rente, aflossing en afsluitingskosten). Houd ook rekening met vervoer. Zodra jouw chalet is gebouwd, moet het naar jouw favoriete locatie worden verplaatst. Ook dat zijn bijkomende kosten bij een chalet kopen.

En dan zijn er natuurlijk nog kosten die je bij elke woning hebt, zoals kosten voor onderhoud en energiekosten. Kortom, bovenop de chalet prijzen komen nog diverse extra kosten als je een chalet laat bouwen. Maar gelukkig krijg je daar ook heel veel meerwaarde voor terug!

Draai het ook eens om: wat levert een chalet je op? 

Zo komen we bij de vraag waar het uiteindelijk om draait: wat levert een chalet kopen je op? Nu, maar ook in de toekomst. Want natuurlijk kijk je bij zo’n aankoop verder dan de prijs van het chalet.

Chalet bouwen: kosten vs. jarelang vakantieplezier

Een chalet kopen is in de eerste plaats een investering in langdurig vakantieplezier. Samen zorgeloos genieten in je eigen chalet, in een mooie omgeving. In Nederland of het buitenland.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om jouw luxe chalet (tijdelijk) te verhuren. Dit kan vaak via het vakantiepark of de camping waar je recreatiewoning staat. Zo heb je niet alleen kosten, maar levert je chalet al tijdens de gebruiksduur extra inkomsten op.

En besluit je uiteindelijk om je chalet te verkopen, dan heb je uiteraard ook nog een interessante restwaarde. Zeker als je kiest voor duurzame Duitse kwaliteit. Reden genoeg dus om verder te kijken dan de kosten van een chalet kopen. Investeer in langdurig vakantieplezier met een kwaliteitschalet van Lacet.

Benieuwd naar de mogelijkheden en meerwarde van een chalet van Lacet?

Kom langs in onze showroom in Straelen, vlak over de Duitse grens bij Venlo. Hier kun je onze favoriete chaletmodellen bekijken. En geven we je graag persoonlijk advies over alle mogelijkheden –  plus een indicatie van de kosten – om jouw droomchalet te bouwen.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.