Hoeveel kost een chalet? En met welke andere kosten moet u rekening houden?

Het is een van de meest gestelde vragen aan onze medewerkers: wat kost een chalet eigenlijk? Om de vraag goed te beantwoorden is het verstandig om deze op te hakken in twee deelvragen. Hoeveel kost een chalet laten bouwen an sich? En met welke kosten krijgt u nog meer te maken (totale prijs chalet)?

Wat kost een chalet laten bouwen (prijzen chalets)?

Vergeleken met de prijs van een grondgebonden woning, vallen de prijzen voor het laten bouwen van een chalet door Lacet alleszins mee (al zeggen wij het zelf). Zeker als u bekijkt welke mate van kwaliteit u daarvoor opgeleverd krijgt. Wij maken bijvoorbeeld uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen (veelal eveneens van Duitse makelij) en gerenommeerde kwaliteitsmerken.

Voor een indruk van de prijzen kunt u het beste even het overzicht van onze basismodellen raadplegen. Bij elk model staan de vanafprijzen gewoon vermeld!

Kunststof chalet prijzen vs. houten chalet prijzen

Over het algemeen liggen de prijzen voor een volledig houten chalet wat hoger dan kunststof chalet prijzen. Daarnaast kiezen veel mensen overigens ook omwille van het onderhoud voor kunststof. Kunststof is namelijk veel onderhoudsarmer. Daar staat natuurlijk de charme van hout tegenover.

In onze collectie hebben wij op dit moment twee basismodellen die standaard volledig in hout worden uitgevoerd. De overige basismodellen zijn in hun standaarduitvoering voorzien van kunststof buitenbekleding. Maar in overleg kunnen we de materiaalkeuze altijd afstemmen op uw eigen wensen.

Totale prijs chalet: welke kosten komen er nog meer bij kijken?

Meestal staat een chalet op een vakantiepark of camping. In dat geval moet u uiteraard rekening houden met de kosten voor een staanplaats, standplaats of jaarplaats. De gemiddelde prijs voor een seizoensplaats of jaarplaats vinden veel mensen overigens vaak meevallen, zeker in vergelijking met de tarieven die worden gehanteerd voor een kort verblijf op een camping.

Maakt u voor de aanschaf van uw chalet gebruik van een financiering? Dan hebt u ook te maken met financieringskosten (de rente op de lening en eventueel de afsluitkosten).

Houd verder rekening met het transport van uw nieuwe chalet naar de plaats van bestemming.

En dan zijn er tot slot natuurlijk nog de kosten waarmee u ook bij een ‘gewone’ woning te maken hebt, zoals de energiekosten en de kosten voor onderhoud.

Draai het ook eens om: wat levert uw chalet u op?

Tegenover alle kosten (chalet kopen + overige kosten) staat dat een chalet u ook iets oplevert. Op de eerste plaats: heel veel vakantieplezier. Maar ook na gebruiksduur hebben chalets nog een bepaalde restwaarde. En wat dacht u bijvoorbeeld van de inkomsten die sommige chalet-eigenaren al tijdens de gebruiksduur genereren, in de vorm van (tijdelijke) inkomsten uit verhuur? Wat al die facetten betreft valt te stellen dat het loont om in kwaliteit te investeren!

Ons project “Sütel 2021” met de stacaravan van Lacet is naar wens uitgevoerd. Vanaf het eerste gesprek eind september 2020 tot op de dag van vandaag voelden we ons zeer goed verzorgd. We kijken uit naar heerlijke uren op het strand aan de Baltische Zee. Nogmaals hartelijk dank aan het hele Lacet-team!

- Grit Sauerbier

De samenwerking met Lacet Niederrhein GmbH was zeer goed. De korte en snelle afspraken waren punktueel en zorgden ervoor dat alles vlekkeloos verliep. De sfeer was altijd professioneel en toch vriendelijk. Ik zou altijd voor Lacet Niederrhein GmbH kiezen.

- John Garven

Bedankt voor de geweldige service en de prachtige stacaravan die je voor mij hebt gebouwd. Je voelt de goede werksfeer en de teamspirit! Het advies en de ondersteuning waren altijd top en ik zou je graag aanbevelen.

- Ilona Falkenberg

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.