+49 2839 875 9000

Wat kost een chalet?

Uw eigen chalet: een duurzame investering

Een chalet is een grote aankoop. Daarom is het verstandig om bij meerdere aanbieders offertes op te vragen. Houd daarbij wel in uw achterhoofd dat de daadwerkelijke kosten vooral afhangen van de levensduur en de restwaarde van uw chalet. Een keuze voor kwaliteit betaalt zichzelf in de meeste gevallen ruimschoots terug.

De jaarplaatskosten: variërend per park of camping

Voor veel mensen is een eigen stekkie goud waard. Toch vallen de jaarplaatskosten voor een chalet in de meeste gevallen alleszins mee. Zeker als u er vaker en/of voor langere perioden verblijft. De exacte kosten variëren per camping of recreatiepark, maar bedragen meestal tussen circa € 1.500 en € 3.000 per jaar.

“Voorheen gingen we met het hele gezin elk jaar all-inclusive op vakantie. Toen hebben we eens uitgerekend wat dat de komende vijf à tien jaar zou kosten. Nou, daar konden we een heel leuk chalet voor aanschaffen. En nu kunnen we net zo vaak op vakantie als we zelf willen.”

Financieringsmogelijkheden

De aanschaf van een chalet kan gefinancierd worden. In sommige gevallen zelfs met een hypotheek. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Desgewenst kunnen wij u in contact brengen met financiële instellingen die u hierover kunnen adviseren. Uiteraard kunt u ook bij uw eigen bank informeren naar de mogelijkheden van een (gedeeltelijke) financiering.

Meer weten?

6 zaken om op te letten bij de aanschaf van een chalet

Download adviesdocument

Maak nu een afspraak en ontvang een gratis bouwtekening!

Afspraak maken