+49 2839 875 9000

Chaletbouw: Technische informatie

Chassis

De levensduur van uw chalet wordt in belangrijke mate bepaald door de kracht en kwaliteit van het chassis. Hetzelfde geldt voor de onderhoudskosten tijdens de levensduur. Onze robuuste chassis-systemen hebben niet te lijden onder het vervoer en de plaatsing, en zijn opgewassen tegen de meest extreme weersomstandigheden.

Isolatie wanden

Voor de warmte- en geluidsisolatie van de wanden gebruiken wij glaswol van het Duitse kwaliteitsmerk Knauf. Dit is een brandveilig isolatiemateriaal (Euroclass A1), met een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,034 W/mK. Standaard brengen wij een isolatielaag van minimaal 40 en maximaal 220 millimeter aan, maar desgewenst kunnen we deze laag nog dikker maken. Op basis van de beoogde gebruikswijze en uw persoonlijke wensen adviseren wij u graag over de benodigde mate van isolatie in uw chalet.

Isolatie dak- en vloerconstructie

In de dakbedekking en vloerconstructie brengen wij een standaard isolatielaag van minimaal 100 millimeter glaswol aan. Hierdoor bespaart u op de stookkosten, maar zit u er ondertussen wel warmpjes bij, hoe koud het buiten ook is. Desgewenst kunnen wij de isolatielaag nog dikker maken. Op basis van de beoogde gebruikswijze en uw persoonlijke wensen adviseren wij u graag over de benodigde mate van isolatie in uw chalet.

Kozijnen, deuren en beglazing

De deuren in onze chalets zien er niet alleen fraai uit, maar voldoen ook aan de laatste, strenge bouwvoorschriften. De slijtvaste scharnieren en 5-punts vergrendelingssystemen bieden u duurzaamheid, veiligheid en gemoedsrust. De kozijnen en deuren zijn vervaardigd uit hoogwaardig pvc en standaard voorzien van isolerende dubbele beglazing (24 mm dik, gasgevuld). Alle draaibare ramen zijn voorzien van ingebouwde ventilatieroosters.

Dakpannen, dakgoten en afvoerpijpen

De dakpanplaten, dakgoten en afvoerpijpen zijn gemaakt van plaatstaal en voorzien van een beschermende coating. De dakpanplaten kunnen in verschillende kleuren worden geleverd.

Gevelbekleding

Onze chalets zijn standaard uitgevoerd met Canexel gevelbekleding. Dit materiaal heeft een fraaie uitstraling (houtnerf) en vergt weinig onderhoud. Maar desgewenst kunt u ook voor een ander materiaal kiezen, zoals bijvoorbeeld hout of pvc. Wij helpen u graag bij het maken van een materiaal- en kleurkeuze die past bij uw eigen stijl en/of de eisen die uw camping of park aan het chalet stelt.

Wand- en plafondbekleding

Voor de bekleding van de wanden en het plafond maken wij gebruik van hoogwaardige wand- en plafondplaten. U kunt daarbij kiezen uit een breed scala aan kleuren en structuren. De wanden van uw chalet zijn minstens 2.20 meter hoog. De wandhoogte en dakneiging kunnen wij aanpassen aan uw wensen.

Vloerbekleding

Standaard voorzien wij onze chalets van een hoogwaardige vinyl vloerbekleding. Daarbij kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan kleuren en dessins. Als u liever een ander type vloerbekleding hebt, zoals bijvoorbeeld laminaat of tapijt, dan kunt u dit bij ons aanleveren en leggen wij het er voor u in.

Verwarming

Voor modellen met centrale verwarming gebruiken we uitsluitend hoogwaardige, energie-efficiënte cv-ketels. U kunt kiezen uit diverse gerenommeerde merken, zoals Junkers, Wolf en Intergas. De temperatuur in uw chalet regelt u met een kamerthermostaat. Al onze radiatoren zijn voorzien van een thermostaatkraan, en gevuld met antivries, zodat deze niet bevriezen in de wintermaanden. In plaats van een cv-ketel en radiatoren kunt u ook kiezen voor vloerverwarming, een gaskachel, ringverwarming of infrarood verwarming. Op basis van de beoogde gebruikswijze en uw persoonlijke wensen adviseren wij u graag over de verwarming in uw chalet.

Verlichting en stopcontacten

Al onze modellen zijn voorzien van LED-verlichting en spaarlampen. Hierdoor draagt u bij aan een beter milieu en verlaagt u uw energierekening. U kunt bij het maken van de bouwtekening zelf aangeven waar u de lichtpunten, lichtschakelaars en stopcontacten wilt hebben. U kunt kiezen uit verschillende kleuren schakelaars en contactdozen.

Extern geventileerde afzuigkap

Standaard hebben al onze modellen een rvs afzuigkap. Deze wordt van buitenaf geventileerd, zodat de kookluchtjes direct uit uw chalet worden afgevoerd. Desgewenst kunt u ook voor een andere afzuigkap kiezen.

Keukendeurtjes en -laden

Alle keukendeurtjes en -laden zijn voorzien van een soft close mechanisme: stil, veilig en modern.

Meubilair

Ook de meubels zijn maatwerk. Nadat u een model hebt geselecteerd, overlegt onze tekenaar met u over de inrichting, en wordt er een meubilair op maat ontworpen. Hierbij kunt u kiezen uit een uitgebreid assortiment aan goed ontworpen meubelen, en een breed scala aan stijlen en kleuren.

Matrassen

Wij voorzien alle bedden standaard van comfortabele, hoogwaardige binnenveringmatrassen. Als u uw eigen bed in uw chalet wilt hebben, of een ander matras, dan kunt u dit aanleveren.

Meer weten?

6 zaken om op te letten bij de aanschaf van een chalet

Download adviesdocument